Bemutatkozóm

Tisztelt Olvasó! Köszönöm, hogy megtisztel érdeklődésével!

Nevem Farkas Lászlóné szül Horváth Erzsébet a Reform Régió Egészségnevelő Oktatási, Kulturális és Sporttánc Közhasznú Egyesület elnöke és a Prevenko Bt ügyvezető igazgatója vagyok.

A Magyar Kineziológus Szövetség alapító tagjaként
A felelősen gondolkodó emberek segítője érzem magam.
Mentálhigiénés pedagógus, kineziológus, családállító, mozgás és táncterapeutaként dolgozom.

Három, már felnőtt gyermek édesanyja. A férjemmel túl vagyunk a 49. házassági évfordulónkon. 1979-ig pedagógusként dolgoztam.
Ma SOTE okleveles mentálhigiénés kineziológusaként több ágnak vagyok az oktatója.
Kineziológia = mozgástudományával foglalkozó stresszoldó módszer, mely a test-szellem lélek egységében az agy-izom kapcsolaton keresztül működik.

A ”Brain Gym” kivételével az alábbi kineziológia módszereket maguktól a MEGALKOTÓKTÓL TANULTAM!

1 “Three in One Concepts”, Három az egyben (Egy agy) módszer,
2 “Touch for Health” Gyógyító érintést,
3 “AFT” kineziológiai ágak
4 “Hellinger Családállítás kineziológiával ötvözve”
5  Vellnes Kineziológia “Stressz Release”,
7  EDU-kineziológia “Brain Gym”, Agytorna

További módszerek, amelyeket tanultam de nem vagyok oktatója
1. Kapcsolatteremtő Gyógyítás Dr.Eric Pearl
2. Sportkineziológia
3.  Leap Agyformatálás Dr. Charles Krebs
4. USUI REIKI
5. Agykontroll
6. Erőszakmentes kommunikáció
A kineziológia (mozgástudomány) tárgykörén belül foglalkozom továbbá a SZAKRÁLIS KÖRTÁNC (táncterápiás jellegű metódus)  és a Zumba-gold oktatásával is, mely a Zumba fitness idősek, egészségükben (mozgásukban, értelmükben) sérültek, túlsúlyosak számára összeállított speciális ága.
Tehát a kineziológiai terápiák mellett, tánc és mozgás terapeutaként valamint Hellinger családállítóként és  villámolvasást oktató pedagógusként működöm.

ÉLETUTAM amely a ide vezetett:
1979. október 25.-én egy tűszúrás következében vérmérgezést, majd egy teljes karra kiterjedő gennyes kötőszöveti gyulladást, attól egy általános vérmérgezést kaptam, aminek következtében leállt a vesém és májam is felmondta a szolgálatot, ami miatt kétszer újra élesztettek és végül valamilyen csoda folytán életben maradtam.
Bár 25 liter vért kaptam és 27 műtétem volt, de a 3 szakmából (Rota gépmester, Női szabó, Felsőfokú végzettségű óvónő) egyiket sem végezhettem, hiszen a jobb kezemet egyáltalán nem, a balt pedig csak részben tudtam használni még 5 év múltán is. Minden tiltakozásom ellenére leszázalékoltak, amit én „leértékelésnek” „hibás árú” stigmának éltem meg. Akkoriban a sérült emberek támogatása ebben ki is merült. Leszázalékolás és „Örüljön hogy él” hozzáállás volt az általános.

Emlékezzünk akkoriban még nem volt internet, és nem volt ilyen sokféle segítő csoport, vagy rehabilitációt segítő lehetőség amit igénybe lehetett volna venni.
Ráadásul még példa sem volt előttem, hogyan kell talpra állni egy ilyen esemény után? Hogyan lehet újra kezdeni, mit lehet egy ilyen veszteség után csinálni?
Ebben a nehéz életszakaszban a depresszió és az önsajnálat legmélyebb bugyrait sikerült megjárnom. Senki nem tudja, még elképzelni sem milyen szörnyű érzés volt ott állni és azt érezni, hogy hiába tanultál „te semmire nem vagy jó, …te semmire nem vagy képes..” És amikor ezt úgy szemtől szembe közölték velem, határoztam el, hogy nem adom meg magam, ha fene-fenét eszik akkor is szerencsét kovácsolok ebből a balesetből és, ha ez sikerül és végre még egyszer talpra állok és újra magamra találok akkor megkeresek minden lehetőséget arra, hogy elmondjam az út elején állóknak, HOGY VAN REMÉNY!
Hogy ott legyek azok között az emberek között -ahol valamikor én is ott ténferegtem és kerestem a megoldási lehetőségeket, -hogy segítsem őket, hogy ők is megtalálják a saját megoldásaikat és ők is képesek legyenek szerencsét kovácsolni mind abból a tragédiából amit megéltek.

Ez irányú segítő tevékenységeimet a Reform Régió Közhasznú Egyesület égesze alatt gyakorlom. Elkötelezett híve vagyok a mentálhigiénés szempontból is egészséges életmódnak, életvitelnek, jól-létnek. Minden erőmmel és tudásommal, tevékenységemmel arra törekszem, hogy a hozzám és az egyesületemhez forduló embertársaimat a boldog kiegyensúlyozott életvitelhez hozzásegítsem.

Kineziológusi tevékenységemet a Prevenko Bt keretein belül végzem 1991-től működöm, azelőtt pedig pedagógusként dolgoztam. Mára az egyik legtapasztaltabb okleveles mentálhigiénés kineziológus, villámolvasást oktató pedagógus, Hellinger családállító, Kapcsolat teremtő Gyógyítással foglalkozó segítő lettem.

A kineziológiai oldásaim RÖVID IDŐ ALATT segítenek abban, hogy tisztázni tudja, majd MEGOLDJA, azt konfliktust, vagy  téves gondolkodásmódot, negatív érzelmet amely a stresszt, traumát, tragédiát kiváltotta.

Megkaptam a tradicionális USUI REIKI mesteri beavatást, használom a pszichotronikát, az NLP, és az agykontroll módszereit. Terápiáiban komplexen alkalmazom a SOTE mentálhygiénés szakán elsajátított metodikákat, a Rogersi pszichológiát, valamint Dr.Marssall Rosenberg erőszakmentes kommunikációját is.

Élet tapasztalatomnál és a megszerzett képesítéseimnél fogva hitelesen lettem képzett  ahhoz hogy sorstársaimnak segíteni tudjak abban például
–  balesetből eredő sérülést követően két újraélesztés és 27 műtét után hogyan lehet újra  megtalálni önmagát az embernek, és egyben hivatását?
– Hogy lehet egy teljesen béna végtagot újra képessé tenni a mozgásra, úgy hogy ma gitározom vele?
– Hogyan lehet kiutat találni a túlsúllyal járó folyamatos ízületi fájdalmakból a térdprotézis fenyegetettségéből oda, hogy ma MŰTÉT NÉLKÜL heti 12 órát táncolok?
–  105kg amikor a Zumba instruktori képzésen részt vettem ma 3 év után 70kg és heti 10 zumba-gold órát tartok 60 éven felülieknek.

EGYÉNI TERÁPIÁIMBAN SZÍVESEN és eredményesen SEGÍTEK:

Egyéni módon vagyok képes a fenti módszereket komplex módon használni és így segíteni a hozzám forduló gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.
Segítek abban hogy képessé váljanak arra, hogy megszabaduljanak a traumák, a stresszek, a szorongások, a félelmek által okozott blokkoktól a depresszióktól,.
Ezek eredményeként megszűnnek a fóbiák, a pánik betegségek, a szenvedélybetegségek, a testi-lelki problémák, migrén, váll, hát, derék, stb fájdalmak, az allergiák.
Hatékonyan segítek a tanulási nehézségek dyslexiák, dysgráfiák, dyscalkuliák, megszüntetésében.
Segítek megszabadulni a kommunikációs problémáktól, szülő-gyerek, pár- és társkapcsolati nehézségektől.
Továbbá hathatós segítséget nyújtok élet nehézségek idején, pénzügyi, munkahelyi problémák hatékony, gyors megoldásában.

Köszönöm hogy elolvasta bemutatkozómat, és ha a
sok remek kolléga közül engem választ, megtisztelve érzem magam.
Bejelentkezését várja
Farkasné Erzsébet +36 30 9964166
telefonszámon.
Email cím: farkasn.erzsi@gmail.com
Honlap: www.kineziologia1.hu

Hogyan történik a kezelés?

A kineziológiai oldás, ülés, egy beszélgetéssel, anamnézis felvételével kezdődik. Különösebb előkészületet nem igényel. Nem kell levetkőznie, nem szükséges lefeküdnie. A foglalkozás ideje előkészületekkel utólagos beszélgetésekkel együtt 1-2 órát vesz igénybe
Kineziológiai foglalkozás, egy témára általában 1 max 4 alkalommal történik. Ha a 4 alkalommal sem történik meg a elvárható javulás akkor, más terápiát javasolok.
Ha vissza kell jönni, az általában kb 3-4 hét elteltével történik  (Ezek a paraméterek természetesen az ÁTLAGOK!! Személytől és problémától függők!).

„Kapcsolatteremtő Gyógyítás”,

Gyakran előfordul, hogy az illető már tisztán látja, tudja is mi az amin nem képes túllépni, de már annyira régóta hozzátartozik, annyira önálló életet él már benne az a probléma, az a betegség, hogy egyszerűen ezért nehéz elengedni, ezért nem tud megszabadulni tőle, és ilyenkor segíthet a „Kapcsolatteremtő Gyógyítás”, melyet Dr. Eric Pearl-tól tanultam

SPECIALITÁSOM

A kineziológusi tevékenységgel tökéletes harmóniát egységet alkot Tánc és mozgás terápia, mely a testtudatosságon túl, a tánclépések és a zene kombinációjával valamint az agy -izom kapcsolaton alapuló oldódásokon keresztüli koordináció fejlesztésén túl, tökéletes nonverbális segítséget nyújt a csoportban lévőknek. Ebben a szemléletmódban vezetem a SZAKRÁLIS KÖRTÁNC foglalkozásaimat.

De ugyan ez a szemlélet mód van jelen GOLD-ZUMBA foglalkozásaimon is amely a Zumba Fitness olyan Speciális ága amelyet kifejezetten az Időseknek, túlsúlyosaknak, a mozgásukban egészségükben sérülteknek pl.Kerekesszékes vagy rákbeteg embertársaimnak terápiás szemléletmódban állítottak össze.

A fentiek alapján bátran állíthatom, hogy személyemben Kineziológusként olyan terapeutával találkozik, aki a kineziológia tudományát – mely a mozgástudománya – valóban a test-szellem és lélek hármasságában használja.

Hiszen a mentálhigiénés feltétel nélküli szemlélet módomat, a negatív érzelmek feldolgozását célzó kineziológia oldásaim valamint az akadályozó hitrendszerek megszüntetésére való törekvésem egészít ki. További kiegészülést a Kapcsolatteremtő Gyógyítások alkalmával történő Spirituális én fejlesztése és a Családállítások  tudatosságra való törekevése tesz lejesebbé. És mindezeket egészíti ki és teszi valóban teljessé a tánc és mozgásterápia.

Ha bármely fent leírt téma vagy programunk felkeltette érdeklődését kérem hívjon fel vagy írjon, szívesen válaszolok.

A foglalkozások idejéről és díjairól a honlap „Tisztelet díjak” fül alatt tájékozódhat
Bizalmát megköszönve bejelentkezését várom Farkasné Erzsébet +36 30 996 4166
agykontroll klubvezető, az önállóan és szabadon gondolkodó emberek segítője,
Villámolvasást oktató, kineziológus, Spirituális családállító Pszicho-Edukációs Műhely vezetője.
www.reform.gportal.hu
www.kineziologia1.hu
farkasn.erzsi@gmail.com

Pszicho-Edukációs Műhely
1052 Budapest,
Kossuth Lajos u. 11.