ONLINE ill. HIBRID Körtánc leírása

Ön a Reform régió Egészségnevelő, Oktatási, Kulturális és Sporttánc Közhasznú Egyesület Pszicho-Edukációs Műhelyének honlapját olvassa
Programjainkat az Ön adományaiból is szervezzük! Így ennek megfelelően az alábbi programot is! Ezért tisztelettel kérjük legyen szíves adója 1%-val támogassa Reform Régió, Egészségnevelő, Oktatási, Kulturális és Sporttánc Közhasznú Egyesületünk munkáját!
Adószámunk: 1 8 2 4 4 6 6 9 – 1 – 43
Felajánlását előre is köszönjük.

Rendszeres SZEMÉLYES  foglalkozások időpontja;

Minden hónap 2. és 4. pénteken napján 16.00.-18.00h

JELENLEG Az ONLINE ill. a HIBRID foglalkozásokhoz szükséged lesz egy működő Web camerával rendelkező PC-re vagy Laptopra vagy telefonra vagy tabletre mert a foglalkozásokat a Zoom appon keresztül közvetítem.
Ha szeretnél a foglalkozáson részt venni és nem ismered a Zoom applikációt akkor kérlek jelezd és megtanítalak rá díjtalanul. Telefonszámom Farkasné Erzsébet +36 30 99 64166

A foglalkozás díja: 2000Ft/alk amit a 
Reform Régió Közhasznú Egyesület
Számla száma 65100118-11251303-00000000
A közlemény rovatba kérlek írd be a KÖRTÁNC és az ADOMÁNY szót.
Adószám 18244669-1-43

Hogyan készülj fel az foglalkozásra?
Először is nagyon fontos, hogy legyen a mozgásra megfelelő nagyságú – lehetőleg bútor és szőnyeg mentes- tánctér amelynek a közepébe helyezz el egy kisebb terítőn egy virágot. Ez lesz a kör közeped ami a tájékozódást jól segíti.
Kényelmes öltözéket, nem kötelező jellegűen, de a hölgyeknek szoknyát javaslok, lapos sarkú puha talpú cipellőt és VIZET legyen a közeledben.
Ha szeretnéd még érdemes egy kisebb és egy nagyobb kendőt is oda készíteni..

Várunk szeretettel!
Email: farkasn.erzsi@gmail.com
Farkasné Erzsébet 36/30/99-64-166

Mi a Szakrális körtánc, honnan ered?
A Szakrális Körtáncok (szakrális = szent) „mozgalma” az 1970-es évek elején indult útjára Skóciából, a nemzetközi Findhorn Alapítványtól. Bernard Wosien balettmester gyűjtötte össze és tanulmányozta az európai körtánc hagyományokat és sokat tanult e táncok lélekre gyakorolt hatásairól. E hatalmas tudásanyagot Findhornban, az ottani spirituális közösségre hagyományozta és így innen indult útjára és jutott el a világ számos országába ez a szép hagyomány. Az ősi táncokat rendszeresen táncolva elmélyült, meditatív közösségi együttlétek teremtődnek, ahol az önismeret és a mozgáson keresztüli felszabadító élmény átélése a lényeg.

A körtáncmozgalom ősi hagyományokhoz nyúlik vissza. Abba az időbe, amikor az emberek életének szerves része volt a tánc, táncoltak olyan fontos események kapcsán, mint a születés, halál vagy szerencsés vadászat. Tánccal köszöntötték a napfelkeltét, és kértek esőt. A táncuk nem a közönségnek szólt. A szakrális körtánc is maguknak a táncolóknak szól, és a foglalkozások is többnyire valamilyen esemény, téma vagy ünnep köré rendeződnek. A táncokat népek, nemzetek változatos dallamaira, jellegzetes ritmusaira, zenéire, az adott néptáncok leegyszerűsítette lépéskombinációit táncoljuk.
A foglalkozások többnyire valamilyen esemény, téma vagy ünnep köré rendeződnek. Az ősi tánclépések energetikája, a táncok igen egyszerű koreográfiái, az elfogadó légkör segíti az önmagadra találást. Itt lehetőséged van ellazulni, csak magadra, a mozgásra, a testedre és a zenére figyelni. Megtanulsz, hálásnak lenni és örülni.
Szakrális körtánc tehát egy olyan dinamikus tánc és mozgásterápiás módszer, amelyben laza, relaxált állapotot, a terápiás közeget, a tánc által hozzuk létre.

Ennél fogva egy tánc és mozgásterápiás jellegű foglalkozás, amelyben a tánc általi a fejlődés a cél, ami a csoportvezetés kineziológusi és mentálhigiénés szemléletén, a csoport be és elfogadásán túl, a rendszeresség által tud megvalósulni!
További cél, hogy a körtáncok segítségével megtapasztalhatjuk ITT és MOST-ban való JELENLÉTET, egymás és a KÖR a közösség támogató erejét. Ahol elő tudjuk csalogatni magunkból a belső csendet, ahol megtanulhatjuk, szeretni és tisztelni testünk bölcsességét. Megtapasztaljuk a testtudatosságot

Mivel a belső utazáson, az öröm megélésén van, a hangsúly megtanuljuk önmagunk és mások tökéletlenségének az elfogadását, és átélhetjük azt, hogy szabad hibázni, hiszen annak ellenére elfogadottak maradunk, mert nincsenek elrontott lépések, „csak „egyéni koreográfiák.
És igen, létezik olyan személy és csoport, akik mindezekre szeretettel és hittel megtanítanak téged is. Ez az a hely, és az a csoport, ahol visszatalálhatunk önmagunkhoz.
A foglalkozások minden korosztály számára, nemi és életkori kötöttségek nélkül szerveződnek. A táncok úgy vannak összeállítva, hogy minden résztvevő és minden korosztály számára megadja azt az élményt, amire szüksége van!.
A TÁNCOK KOREOGRÁFIÁIT NEM KELL MEGJEGYEZNI!! A foglalkozásokon minden alkalommal minden táncot MEGTANÍTOK!
NEM FELTÉTEL A TÁNCOS ELŐKÉPZETTSÉG SEM!

Az önismeretnek, testtudatosságnak, testi- lelki- szellemi egészségének a fejlesztése érdekében a foglalkozások témái tematikusan vannak összeállítva és ezek egymásra épülése ad, és hoz eredményt!
Ez MINDEN RÉSZTVEVŐ SZÁMÁRA ELÉRHETŐ POZITÍVUM, de nyilván csak azok érzékelik, akik a foglalkozásokon rendszeresen jelen vannak, ami persze ez nem kötelező! Az órákra lehet csak, úgymond magáért a táncért, a mozgás, a zene élvezetéért, a társaság kedvért jönni!

Mivel fogsz a foglalkozáson találkozni?
Mindegy hány éves vagy, és jelenleg hogyan nézel ki, vagy éppen milyen nyavalya gyötör, biztosíthatlak arról, a Körtáncolás közben végre találkozol azzal a gyönyörű és fiatalosan, lendületes, boldog emberrel aki benned lakozik.
A Szakrális körtáncok táncolása közben fokozódik a szilaj életerő bennünk és újra átéljük rég elfelejtett érzelmeinket, Nálunk egy olyan csodálatos elfogadó világba csöppensz, ahol az ítélet, és kritikamentes közegben minden sokkal könnyebb, egyszerűbb, boldogabb.
Ráadásul nincs szükség semmiféle előzetes tánctudásra, sőt az sem baj, ha ezidáig azt tudtad magadról, ( vagy azt hitted,) hogy a természet fintoraként véletlenül „két bal lábbal születtél”!
Két dologra van csupán szükség RÁD és a zene, a tánc, a mozgás iránti szeretetedre.
A Körtáncok hatásai
Lehet, hogy valamikor ért egy-egy gúnyos megjegyzés, külsőd a súlyod vagy a mozgásod miatt. Ezért aztán visszahúzódóvá szégyenlőssé váltál, elvették a bátorságodat a tánctól, pedig világ életedben arra vágytál, hogy végre együtt táncolhass szabadon, könnyedén a többiekkel.
Ha így van eljött a Te időd!
A Körtáncok élettani hatásai a Testre:
– Tudatosítja és feloldja a testi feszültségeket
– Életenergiával, erővel tölt fel
– Összehangolja a két agyféltekét (a gyakori keresztező mozgások által)
– Segíti a testi elfogadást és az öngyógyító folyamatok beindulását
– Növeli az állóképességet
– Javítja a mozgáskoordinációt

A Körtáncok élettani hatásai a Lélekre:
– Segít feloldani a napi feszültségeket, a stresszt
– Megkönnyíti a különböző érzelmek átélését
– Örömöt, felszabadulást, kiegyensúlyozottságot ad
– Segít átélni a közösség erejét, támogatását és a különbözőségeinken túli

Egység megtapasztalását
– Meditatív, módosult tudatállapotot hozhat létre, mely segít lényünk lényegi részével kapcsolatba kerülni
– Az ősi tánclépések és az elvárásoktól mentes légkör varázsolja át a körben táncolókat és emeli szakrálissá, kiemelt jelentőségűvé az együttlétet.
– E spirituális szándék és jelleg különbözteti meg a Szakrális Körtáncot egy-egy nemzetiségi táncháztól.
FORRÁS: www.farkasandi.hu KÖSZÖNET ÉRTE!

 VÁRUNK SZERETETTEL A Foglalkozások időpontja az alábbiak szerint van
Minden hónap első és harmadik pénteki napján 16.00.-18.00h

A foglalkozásokat a Reform régió Egészségnevelő, Oktatási, Kulturális és Sporttánc Közhasznú Egyesület szervezi
Programjainkat az Ön adományaiból is szervezzük!
Ezért tisztelettel kérjük adója 1%-val legyen szíves és támogassa Reform Régió, Egészségnevelő, Oktatási, Kulturális és Sporttánc Közhasznú Egyesületünk munkáját!  Adószámunk: 1 8 2 4 4 6 6 9 – 1 – 43  

Felajánlását előre is köszönjük!