Fiút vagy lányt szeretnél

A legújabb kutatások szerint az élelmiszerek megfelelő kombinációjával és az időzített szex-szel befolyásolhatod születendő babád nemét.

Amióta világ a világ próbálják megfejteni a fiú- vagy lányszületés okát (milyen jól jött volna egy biztos módszer a királyi családok leszármazottainál), több-kevesebb sikerrel. Sokan támaszkodnak a régi bölcsességekre, miszerint ha a nő lányt szeretne, dugja a párját forró fürdőbe, vagy itasson egy csésze erős kávét az aktus előtt.

A legújabb kutatások még közelebb viszik a nőket a várt eredményhez, ugyanis bizonyos ételek segítenek befolyásolni a fiú vagy lány fogantatását.

Mikor szeretkezzetek?
Fiúhoz időzítsd a szerelmes éjszakát meleg időjárás mellett a hónap páratlan napjára, kislányhoz szeretkezzetek délután, „hidegben” és a hónap páros napjain.

Mégsem véletlen?
A fogantatásnál a baba neme a véletlenen múlik, és természetesen a legfontosabb dolog az, hogy egészséges legyen, de ha szeretnéd növelni a fiú vagy lány utód esélyét, néhány dolgot megtehetsz.

Ahhoz, hogy lányod születhessen, egyél sok tejterméket, sótlan ételeket, rizst, tésztát, diót és a kagylót, kevés mennyiségű húst és burgonyát, igyál ásványvizet, valamint kerüld a fiúknál ajánlott élelmiszereket.

A kutatók legújabb felfedezése szerint azok a nők, akik lányt szeretnének, egyenek sok banánt és meggyet, babot és kemény sajtot.

Ahhoz, hogy fiad foganhasson, részesítsd előnyben a sós ételeket, sok húst, halat, fehér lisztből készült termékeket, tésztát, spenótot, paradicsomot, gombát, friss gyümölcsöt, és mellőzd a lányokhoz ajánlott élelmiszereket.

Mit egyél, ha lányt szeretnél?
A holland Maastrichti Egyetem tudósai szerint akik lányt szeretnének, tartózkodjanak az étkezési nátrium-és kálium gazdag ételek fogyasztásától, mint a szardella, az olajbogyó, a bacon, a szalámi, a füstölt lazac, a garnélarák, az ízletes rizs, a kék sajt, a burgonya, a feldolgozott hús, a kenyér és péksütemények. Ehelyett a kálcium- és magnézium gazdag élelmiszerek bevitelére kell összpontosítaniuk, mint például a joghurt, a kemény sajt, a konzerv lazac, a rebarbara, a spenót, a tofu, a mandula, a zabpehely, a brokkoli, a kesudió, a teljes kiőrlésű gabonafélék, a füge és a bab. Ugyanakkor az apa étrendje nincs hatással a baba nemére.

– Ha leendő anya kislányt szeretne, a lányokhoz javasolt étrend mellett rendszeresen szeretkezzen – javasolják a tudósok – kivéve az ovulációt közvetlenül megelőző vagy követő napon. Ezeket a következtetéseket egy ötéves vizsgálat során 172 nyugat-európai, 23-42 év közötti nők vizsgálata során vonták le. A nők közül korábban többen is több fiúgyermeknek adtak életet, ezért most mindenáron lányt szerettek volna.

Az orvosok szigorú „lánydiétára” fogták őket, kerülniük kellett a túlzott sóbevitelt, ugyanakkor legalább fél kiló tejterméket kellett fogyasztaniuk naponta. Az étrendjükben szerepelt a kenyér, sok zöldség, gyümölcs, hús, rizs és tészta. Emellett gyakran kellett szeretkezniük a párjukkal. Sok nő kiesett a felmérésből (vagy a diétát nem tudták betartani, vagy a szerelmes együttlétet nem kívánták), de akik végigcsinálták, több mint nyolcvanszázalékos sikerrel jártak.

A reggeli milyensége sem mindegy
Egy, a Proceedings of the National Academy of Sciences folyóiratban megjelent tanulmány az anyák fogantatás körüli étrendje és a megszületett babájuk nemének összefüggését vizsgálta, és rávilágított, hogy a fogantatás körül és a terhességük elején rendszeresen reggeliző és magas zsírtartalmú ételeket fogyasztó nőknek egy új kutatás szerint gyakrabban születik fiuk. A zsírszegény étrend hosszú éhezésekkel tarkítva ezzel szemben a lányoknak kedvez.

Az eredmények ugyanakkor alátámasztják azt a népi babonát, miszerint aki fiút szeretne, annak szalonnát kell ennie. „A kalóriában gazdag étrendek a fiúk születésének valószínűségét növelik, míg az alacsony kalóriabevitel esetén ez épp ellenkezőleg hat” – magyarázza dr. Rosenfeld, a Missouri Egyetem kutatója.

Fiút vagy lányt szeretnél?
A képre klikkelve eredeti méretben látod a képet.
kinainaptarSzeretnéd tudni, ki lakik a pocakodban?

Ha már terhes vagy és szeretnéd tudni, fiú vagy kislány növöget a pocakodban, nézd meg az alábbi kínai születési ábrát, amihez azt kell tudnod, melyik hónapban fogant a baba, és hány éves voltál ekkor. Ez eredmény nem százszázalékos, de több mint 80 százalékra „megjósolja” a baba nemét.

(Bal oldalt a fogantatás hónapját, felül a fogantatáskori életévedet választhatod ki. Pink színnel kislány, kékkel fiú születése „várható”.)

Az eredeti kínai Születés ábrát Peking közelében egy sírba temették, 700 éve azonban a pekingi Tudományos Intézetben látható, és a történelem során a nők döntő többsége szerint igaznak minősült a benne olvasott állítás.

A fejlett országokban az elmúlt 40 évben évente körülbelül eggyel csökkent a fiúk aránya minden 1000 élveszületésre számolva. Ennek oka az lehet, hogy a nők többek között gyakrabban fogyasztanak alacsonyabb kalóriatartalmú ételeket és hagyják ki a reggelit.

Forrás – (nana.hu)