Mi várható a 3. trimeszterben?

 Kedves Kismama!

Rövid vajúdást, és könnyű örömteli sikeres szülést, születést!

trimester3A 3. trimeszterben  (28. héttől a megszületésig) a  baba növekedése felgyorsul, így az anya pocakja is egyre nagyobb lesz. A növekvő méh nyomja a gyomrot, mely gyomorégést, és a rekeszizmot, légzési nehézséget is okozhat. Ahogy telik az idő, egyre jobban kifárad a kismama és nyűgösebb lehet, főleg azok, akik megszokták az örök mozgást.

 

Érdemes minél többet pihenni, relaxálni ebben az időszakban. A szervezet már nem képes két testet is ellátni tápanyaggal és oxigénnel, ha mindig maximumon kell működnie. Hamarabb kifárad.  Nem beszélve arról, hogy a baba megszületése után a 24 órás “szolgálat” nagyon fárasztó az első hetekben, pláne ha nincs segítségünk. 

 

Mit tud ilyenkor tanácsolni a dúla? Mire készüljenek fel a kismamák? 
Általában a 36-37. héttől már előfordulhatnak jóslófájások. Vannak akiknél előbb jelentkezik (35h), vannak akiknél később (38h). Sok mindentől függ. Ezek a jósló fájások azt jelzik, hogy a szervezeted készül a szülésre. Bár aggodalomra nem adnak okot, figyeld meg milyen időközönként, milyen gyakorisággal jelentkeznek és mennyi ideig tartanak és a következő látogatás során számolj be róla az orvosodnak! Ha a keményedések erősödnek, vagy pecsételő vérzés, rózsaszín folyás lenne, azonnal jelentkezz az orvosodnál!

 

Használd ki ezt a pár hetet, pihenj, meditálj, teremts kapcsolatot a magzatoddal >>>, és készülj fel lelkileg is az életed legszebb történéseire! Készíts szülési tervet >>>, tervezd meg a legrövidebb utat a kórházig. Miért van erre szükség? Ez itt elolvashatod >>>

 

Tanácsom, hogy hasomlóan a Szülési Tervhez, készíts egy “Gyermekágyi Tervet” is.  A Gyermekágyi Terv olyasmi, mint a Szülési Terv. Az első hetekben kialakuló új család-dinamikához igazodva segít abban, hogy megtervezhesd a zökkenőmentes átállást. Amint a terv készítésekor átgondolod az összes lehetséges körülményt, beleértve azokat „személyiségeket” is, akiket valójában még nem is ismersz, végig figyelj arra, hogy a legeslegfontosabb dolog a rugalmasság.

 

A 36. terhességi héttől már javasolt inni naponta 1-2 csésze málnalevél teát (rubus ideaus). A málnalevél tea hatása (fragarin), hogy fellazítja a kismedence izomzatát, meggyorsíthatja a vajúdást és könnyíti a szülést. A méh simaizmát erősebbé, feszesebbé teszi ezáltal könnyebb és gyorsabb lesz a szülés. A bél sima izomzatára hat, méregtelenítő és salaktalanító hatása van, kitisztítja a vastagbeleket. Felhasználási javaslat >>>

 

 

Online szülésre felkészítő tanácsadásra folyamatosan lehet jelentkezni! info[@]zsuzsa-dula.hu