„Párbeszéd a boldogságról”

Kunitzer Szonja „Párbeszéd a boldogságról” című kis könyvecskéjében az alábbi tanmesét írja le ami sokat árul el a az emberi kapcsolatokról.

„Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát,hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen .De mennél jobban összebújnak,annál inkább érzik egymás tüskéit,annál jobban szúrnak .Próbálkoznak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek.-
Valahogy így van ez az emberrel is. Ha távolodik társaitól…minden kihűl körülötte ,rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk,némely tüske okozta szúrást elkerülhetetlenül el kell viselnie.
De még mindig jobb szeretteink tüskés kedvét eltűrni,mint belefagyni az egyedüllétbe .Elvégre nekünk is vannak tüskéink,amelyeket a hozzánk ragaszkodók kénytelenek eltűrni. S ha él bennünk megértés,szeretet,e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket.”

Csakhogy a kis sebek is nagyon fájnak.
És lehet hogy gyorsan begyógyulnak, de hegnek nyoma maradhat, különösen akkor, ha a harag megfertőzi.
Olyan ez, mint a cérnaszál, ha elszakad amely ugyan újra összecsomózható, de a csomózott fonál többé sosem lesz teljesen sima, mert a csomó helye kidudorodik és így bizony könnyen beleakadunk.
A SPIRITUÁLIS CSALÁDÁLLÍTÁS alkalmával ezeket a fájdalmas történéseket, traumákat oldjuk és hatástalanítjuk, amellyel végre megnyílik az út afelé, hogy az újra „összecsomózott kapcsolati fonál csomóit” megtanuljuk észre venni, ha lehet kicsomózni, de mindenféleképpen tiszteletben tartani és megértéssel fordulni partnerünkhöz.

Sokszor van úgy, hogy a családban előforduló történések, fájdalmak ismétlődnek.
A régmúlt fájdalmak, traumák emlékek állandó ismétlődése további stresszeket, félelmeket okoz.  Az Ő számukra is itt a segítség. Nem kell tovább cipelniük a fájdalmas terhet, mert a Spirituális családállításon való részvétel segíti ezen legyen az bármilyen eredetű, szintű kiváló gyógyulási lehetőség ad.